Van plan om je tuin te beregenen? Let hier op

Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten als jij je tuin gaat beregenen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat je alles goed afstelt. Je wilt dat je tuin genoeg water krijgt, maar ook weer niet teveel. Hier een aantal tips waar je op moet letten bij het beregenen van je tuin.

Voor welke manier van beregening ga je?

Er zijn verschillende manieren van tuinberegening. Zo kun je je tuin beregenen met een sproeier of met druppelslangen. Beide manieren van beregenen hebben voordelen. De een blinkt wat meer uit voor bijvoorbeeld de besproeiing van het gazon en de ander is wat beter voor de bewatering van planten, bloemen en bomen. 

 

Een sproeier is vooral aan te raden als jij grotere stukken van je tuin wilt bewateren. Als jij bijvoorbeeld een groot gazon hebt, dan kan een sproeier erg fijn zijn. Druppelslangen zijn vooral heel praktisch als jij veel kleine bomen en plantjes in je tuin hebt staan. De druppelslang geeft regelmatig een hoeveelheid water af, waardoor de planten het water binnen krijgen die zij nodig hebben. Een druppelslang zul je vaak wel wat langer aan moeten laten staan voordat alles genoeg water heeft gehad. 

De benodigde materialen

Er zijn veel verschillende artikelen die je kunt kopen om je tuin te bewateren. Denk hierbij zoals eerder benoemd aan een sproeier of een druppelslang. Als je het leuk vindt om bezig te zijn in de tuin, dan kan het ook leuk zijn om je hele tuin of een deel te bewateren met een tuinslang. Het voordeel van een tuinslang is dat je heel precies delen kunt bewateren. Als je bijvoorbeeld een boom in een plantenbak hebt staan, dat heeft deze vaak erg veel water nodig. Als je deze dan alleen bewatert met de sproeier, is dit niet genoeg. Het kan dan beter zijn om deze met de hand te bewateren. 

Als je de tuin met een tuinslang wilt bewateren is het vaak ook fijn om een broes of spuitpistool aan je slang te monteren. Hierdoor kun je gedoseerd en makkelijker je planten bewateren. 

 

Een ander product die velen aanschaffen en erg handig kan zijn, is een beregeningsset. Dit is een set waar alle spullen voor de bewatering bij elkaar in zitten. Als je bijvoorbeeld kiest voor een druppelslang, dan krijg je een druppelslang en alle bijbehorende artikelen die je nodig hebt om de druppelslang te installeren. Dat kan erg fijn zijn, zo weet je namelijk zeker dat je alle onderdelen hebt die nodig zijn voor de installatie van de bewatering.