Een frisse nieuwe gevel van je huis!

Het is weer zomer! Waar de een geniet van een welverdiende vakantie in een warm land, kiest een ander ervoor om het huis eens flink op te knappen. Zo zijn er vele klussen in huis te doen die je in deze periode prima kunt uitvoeren, maar kun je er ook voor kiezen om een klus uit te besteden. Wat dacht je van een nieuwe look van het huis? Je kunt natuurlijk de deuren en kozijnen schilderen voor een ‘nieuwe look’, maar kun je ook andere elementen toevoegen voor een geheel nieuwe uitstraling. Rabatdelen zijn de laatste tijd bijvoorbeeld erg populair en kun je ze op verschillende manieren toevoegen in de gevelbekleding. Laten we ernaar kijken!

Wat zijn rabatdelen?

Rabatdelen zijn houten planken waarmee je een unieke en fraaie uitstraling kunt creëren voor je gevel of terrasoverkapping. De rabatdelen zijn voorzien van een profiel aan de lange zijde van de plank, waardoor je deze gemakkelijk in elkaar kunt schuiven. Je schuift de planken zijwaarts voor een overkapping, terwijl je deze op elkaar kunt schuiven wanneer je deze gebruikt voor een gevelbekleding of bijvoorbeeld een afscheiding in de tuin. 

De rabatdelen zijn te verkrijgen in vuren hout, Western red cedar, Meranti en Douglas hout. Iedere houtsoort heeft unieke specificaties en zijn deze erg duurzaam. De verwachte levensduur is namelijk zo’n 10 tot wel 25 jaar!

Het behandelen van de rabatdelen

De rabatdelen zijn gemaakt van duurzame houtsoorten en zijn de meeste soorten ook nog eens geïmpregneerd. Toch kan het goed zijn om de rabatdelen extra te behandelen, waardoor de rabatdelen een langere levensduur zullen krijgen. Je kunt de rabatdelen behandelen met een lak, olie of beits waar je de structuur van het hout zult behouden, maar kun je ook kiezen voor een dekkende beits of verf die zorgen voor een nieuwe, dekkende kleur van de rabatdelen. 

Voordat je de rabatdelen gaat behandelen zul je wel moeten kijken naar wat er mogelijk is met de houtsoorten. Zijn de rabatdelen geimpregneerd? Kijk dan eens goed naar de verpakkingen van je beits of lak en kijk of je dit kunt gebruiken voor je aangeschafte rabatdelen.

Een frisse en nieuwe look van je gevel!

Met de rabatdelen zorg je voor een nieuwe en unieke look van je gevel. Het aanzicht is niet meer zo standaard, maar zul je verrast worden door de frisse en natuurlijke eigenschappen van de houten rabatdelen. Behandel de rabatdelen goed, waardoor je deze erg lang mooi zilt houden en je de komende jaren zult blijven genieten van deze gevelbekleding!