Op welke ingrediënten moet je letten bij het kopen van kattenvoer? 

Je wilt je kat natuurlijk altijd op de best mogelijke manier verzorgen. Dit is soms ingewikkeld als je net een kat hebt aangeschaft. Je moet namelijk het juiste kattenvoer aanschaffen waar de beste voedingsstoffen inzitten. Zo weet je zeker dat je kat op een gezonde manier groeit. Hier vind je wat de belangrijkste stoffen en mineralen zijn. Ook weet je gelijk waar je de beste kattenvoer voor je kitten of kat kan aanschaffen.  

Welke type kattenvoer is geschikt voor mijn kat? 

Als je een kat hebt, dan wordt er aangeraden dat je zowel natvoer als droogvoer in huis hebt. Droogvoer zijn kattenbrokjes en natvoer is vaak vlees in saus. Door afwisseling te hebben in de verschillende soorten voer, weet je zeker dat je kat de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Niet alle voedingsstoffen die een kat nodig heeft zit namelijk in natvoer of droog voer. Het is ook belangrijk dat je kattenvoer voor je kat op leeftijd haalt. Vaak zie je op de verpakking van kattenvoer staan of het voer geschikt is voor je kat.  

Belangrijkste ingrediënten kattenvoer 

Omdat katten voornamelijk vleeseters zijn, is het belangrijk dat er veel eiwitten in kattenvoer zit. Hier groeit een kat namelijk enorm van en is het is ook zeer gezond voor de kat. Verder heeft je kat ook mineralen zoals kalium, calcium, ijzer en fosfor nodig. Je kan kattenvoer gemakkelijk controleren op de stoffen die erin zitten. Dit kan je doen door het etiket van de gekochte kattenvoer te lezen. Hier staat namelijk altijd op vermeld welke mineralen en ingrediënten er in kattenvoer zitten. Er zijn ook nog andere mineralen en stoffen belangrijk. Je kan hiervoor het beste contact opnemen met een dierenarts want niet elke kat heeft dezelfde stoffen nodig. Vooral wanneer een kat ziek is heeft een kat andere stoffen nodig.  

Kattenvoer kopen 

Kattenvoer kan je vrijwel bij elke supermarkt kopen en het assortiment is groot. Veel Nederlanders hebben namelijk katten en daar speelt de supermarkt op in. Helaas is de kwaliteit van huismerken kattenvoer vaak wel minder dan andere merken. Als je kattenvoer of kittenvoer wilt aanschaffen van de beste kwaliteit, dan kan je het beste naar een dierenwinkel gaan. Zij hebben namelijk altijd de beste kwaliteit kattenvoer in huis en kunnen je ook adviseren als je vragen hebt over de juiste voeding voor katten en kittens. Ook kan je ervoor kiezen om kattenvoer aan te schaffen via bekende webwinkels.  

Laat je adviseren door een dierenarts 

Als je niet weet wat voor voeding geschikt is voor je kat of voor een kat die ziek is, dan is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. De dierenarts is namelijk gespecialiseerd en weet precies welk voer je kat of kitten nodig heeft. Ook is het mogelijk om kattenvoer van uitstekende kwaliteit aan te schaffen bij de dierenarts. Het voer is natuurlijk wel duurder, maar je bent er wel zeker van dat het het juiste voer is voor je kitten of kat.