Carbid om diervriendelijk mollen uit je tuin te verjagen; het helpt

Sinds januari 2023 zijn er nieuwe regels om ongedierte te mogen bestrijden. Om ratten te doden was gif voor bedrijven en particulieren een veelgebruikt middel. Maar dat is niet meer toegestaan. vanuit milieuoverwegingen is dat verboden. Alleen professionals mogen dit nog doen. Dit jaar als uitloop mogen voorraden nog verkocht en gebruikt worden. Daarna moeten er alternatieve middelen de plaagdieren weghouden uit onze huizen en tuinen. Voor molen bestrijding is er een aloud en beproefd middel dat wel is toegestaan. Met een rest carbid dat na de oudejaarstraditie van carbid schieten overblijft, kun je aan de slag. Strooi wat brokken in de mollengang en de dieren slaan op de vlucht. Ze hebben zo’n hekel aan de stank die het verspreidt, dat ze een ander territorium zoeken. Ver weg bij jouw tuin of grasveld vandaan. Probleem opgelost.

Het dier lijdt er niets mee

Zo kun je op een heel diervriendelijk mollen verjagen. Want het dier ondervindt geen schade van deze vorm van ongediertebestrijding. Een ander territorium opzoeken is het enige wat het dier zal doen. Geen leed of pijn komt er aan te pas. Dat gebeurt natuurlijk wel als je met een mollenklem de dieren vangt. Dat heeft meestal een dodelijke afloop. Een andere milde manier om de mollen in de tuin verjagen is door middel van geluidssignalen. Een apparaat zendt vervelende geluidsgolven uit, waarvoor het dier op de vlucht slaat. Voorlopig heb je geen hinderlijke molshopen te vrezen.

Betaalbare en simpele methode

Een klem zetten om de mollen te vangen vraagt wel kennis van zaken. Je hoort te weten over het natuurlijke gedrag van de mol. Waar en hoe zet je een klem? Halfslachtig werk leidt in dit geval naar een slecht resultaat. De mol blijft gewoon zijn gang gaan in jouw grasmat. Carbid in de gang strooien is een simpele en goedkope mollenverjager. Met gegarandeerd goed resultaat.