Veel huishoudens hebben een huisdier. Een huisdier kan een echte toevoeging zijn aan het gezin en het gezinsleven. Maar je wil natuurlijk wel dat jouw diertje het naar zijn zin heeft. Als je een kat in huis hebt, zijn er verschillende dingen die je kan aanschaffen om het leven van het diertje leuker te maken. In deze blog vertel ik je daarover. Lees je mee?

Veren, lasers en nog veel meer

Vele katten houden van speeltjes. In de dierenwinkel zijn er een tal van speeltjes te verkrijgen die jouw kat kunnen prikkelen en uitdagen. Denk aan veren maar ook aan lezers speeltjes waar je kat achteraan kan rennen. Sommige katten houden van hele simpele dingetjes, zoals bijvoorbeeld kassabonnetjes. Dat is dan soms al genoeg.

Een stofzuiger voor je kat

Tegenwoordig hebben ook veel huishoudens een automatische stofzuiger, een robotstofzuiger in principe. Voor veel mensen is dit de beste vriend van de kat. Veel katten kiezen ervoor om op dit apparaatje mee te rijden als deze door het huis gaat. Vraag ons niet waarom, wij weten het ook niet. Maar het schijnt een leuke manier van vermaak te zijn voor zowel je kat als voor jou om naar te kijken.

Makkelijk erin en eruit

De meeste katten leven zowel binnen als buiten, maar je hebt natuurlijk geen zin om 100 keer per dag de deur open te doen voor je huistijger. Gelukkig hoeft dat niet als je een kattenluik met microchip hebt dit kattenluik gaat vervolgens alleen voor jouw kat open en daarmee hoef jij niet meer van de bank op te staan en hoef je je ook geen zorgen te maken dat er andere ongewenste dieren in jouw huis verschijnen.

Geen omkijken naar de bak

En zo’n automatisch kattenluik, dat heb je natuurlijk ook als het gaat om de kattenbak. Er zijn heel veel kattenbakken die zichzelf automatisch reinigen, dat scheelt ook weer een taak op een dag. Goed het maakt het leven van je kat misschien niet makkelijker, maar wel dat van jou!

Aan de lopende bar

Katten zijn in principe woestijndieren en drinken dus weinig. Toch is het wel belangrijk dat je kat drinkt. Vaak drinken katten het liefst uit van een bron met lopend water. Nu hoef je geen hele fontein in je tuin te laten plaatsen, een klein kattenfonteintje in de keuken is de oplossing. Deze pompt het water rond en zo loopt er altijd een beetje water waar je kat van kan drinken.