Er heerst nogal wat discussie wanneer het gaat of je huisdier verzekeren aan te raden is. Waar de één het onzin vindt, is het voor de ander juist ontzettend fijn. Je kunt je namelijk wel voorstellen, dat wanneer je het financieel niet zo breed hebt, een eventuele ingreep bij je hond vervelende gevolgen kan hebben. Zo erg zelfs, dat je niet in staat bent om de ingreep te kunnen betalen. Kies je voor een verzekering van je hond, dan worden de kosten van de ingreep gedekt. Wel kan het zijn dat je het eigen risico moet betalen, maar dit is natuurlijk nog altijd minder dan de kosten voor een ingreep zonder dat je verzekerd was. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om je huisdier te verzekeren. Om je een idee te geven hoe het werk, hebben we een aantal voorbeelden voor je.

geen onverwachte hoge kosten

De kosten voor een medische ingreep bij je hond kunnt flink in de papieren lopen vooral wanneer het om chronisch probleem gaat, is de kans reeel dat je huisdier er ook nog medicatie bij zou moeten slikken. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit aardige kosten met zich meebrengt. Door te kiezen voor een verzekering voor je huisdier, weet je in ieder geval zeker wat je maandelijks betaald. Daarbij komt alleen het eventueel te betalen eigen risico en dat was het. Zo is het dus wel aan te raden om het eigen risico alvast aan de kant te zetten, zodat je niet op een vervelend moment ineens het eigen risico nog ergens moet zien op te hoesten. Zo kun je je hond met een gerust hart laten behandelen en worden de kosten (deels) vergoed.

Altijd de beste zorg

De meeste verzekeraars hebben goede afspraken met de dierenklinieken in de buurt. Dat wil zeggen dat wanneer jou hond bepaalde zorg nodig heeft en deze is verzekerd, dat het heel goed kan zijn dat je voorrang krijgt op andere dieren. Of het eerlijk is, dat is een andere discussie, maar wel handig om te weten uiteraard. Een huisdier verzekeren is dus helemaal zo gek nog niet. Vooral wanneer je een echte avonturier thuis hebt zitten, die er het liefst op uit gaat wanneer jullie bijvoorbeeld in het bos lopen, dan wil je natuurlijk niet dat z’n maag bij het eventueel eten van iets verkeerds moet worden leeggepompt. Uiteraard betaal je dit met alle liefde, maar waarom zou je dit doen als het niet nodig is? Je doet er dus verstandig aan om je huisdier al direct vanaf het begin te verzekeren. Zo betaal je niet alleen een veel lagere premie dan wanneer je dit in een later stadium doet, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over eventuele enorme kosten wanneer het toch mis blijkt te gaan.