Magneetvissen

vissenmetmagnetenBij magneetvissen heb je een sterke magneet nodig. In eerste instantie lijkt een magneet met een trekkracht van 55 kilo meer dan voldoende. Die 55 kilo trekkracht is echter de effectieve trekkracht, dus als de magneet volledig aan of op een voorwerp zit.

 

In de praktijk blijkt dat het vissen met een magneet van 110 kilogram trekkracht het meest plezierig is. Een magneet met een kleine trekkracht wil namelijk nog wel eens losschieten omdat het niet volledig vast zit.

 

Magneten verliezen onderwater bij het magneetvissen geen kracht. Dat is het mooie ervan. Op de bodem van de meeste wateren is er echter wel vaak sprake van enige moerasvorming. Dit betekent dat zwaardere voorwerpen, zoals die van metaal, dieper in de bodem zullen zakken en daar ook vast kunnen gaan zitten. Een sterke magneet is dus wel een eerste vereiste.

 

Bij het magneetvissen voel je snel genoeg of je ‘beet’ hebt, dus of er iets van metaal ligt waar de magneet naar toe wordt aangetrokken. Beweeg dan voorzichtig de magneet wat heen en weer zodat het zo goed mogelijk vast komt te zitten aan het metalen voorwerp.

 

Magneetvissen is vaak nog niet eens zo gemakkelijk. De magneet kan zich door alle slijk namelijk vaak niet zo goed hechten aan het voorwerp. Daardoor lijkt het alsof de magneet onder water zijn kracht verliest, maar dat is natuurlijk niet zo.

Geef een reactie