Veilig een klein hondje kopen

puppy kopen

Wanneer je een klein hondje ziet dan ga je in bijna alle gevallen voor schut, je ziet dat lieve kleine beestje en bent direct verkocht en kan niet anders als aan dat beestje denken. Toch is het verstandig om je emoties bij een puppy kopen even helemaal uit te schakelen, voor je bij een verkeerde verkoper een hondje koopt. Koop nooit via een advertentie sites als Marktplaats een puppy, in de meeste gevallen kom je terecht bij een broodfokker die alleen uit is op geld en niets geeft om het welzijn van de hond.

puppy kopen

Hoe begin je dan?

Wil je een puppy kopen dan is het verstandig om eerst te checken wie degene is die de puppy verkoopt, door de naam en het adres op te zoeken in Google weet je vaak als snel wat voor vlees je in de kuip hebt. Probeer reviews te achterhalen van andere kopers, om zo te achterhalen of een puppy kopen daar veilig is. Wil de verkoper het hondje bij je thuis brengen, weet je dat je direct te maken hebt met een verkoper welke niet te vertrouwen is. In veel gevallen wil een echte fokker, ook weten waar de puppy terecht komt en krijg je het beestje niet direct mee.

Investeer in een gezonde hond

Wanneer je denkt dat een broodfokker de hond goedkoper van de hand doet dan een officiƫle fokker dan zit je er naast, voorheen was dit inderdaad zo maar tegenwoordig niet meer. Het is dus zaak bij een puppy kopen dat je er scherp op bent, om er alles aan te doen dat het broodfokken stopt. Zolang mensen nog steeds de hondjes blijven kopen, is het voor de fokker nog rendabel om te blijven fokken. Vaak zijn de hondjes ziek, en overleven ze de eerste maanden niet eens. Bij het kopen ben je naast veel geld, ook je lieve hondje kwijt en hebt er enorm verdriet van.