Pronkrug

Na veel heen en weer gediscussieer tussen mijn liefhebbende echtgenoot en ikzelf, gaan we dan nu toch eindelijk een hondje aanschaffen. 16 Jaar geleden is onze laatste hond overleden en wilden we geen viervoeter meer in ons gezin. Behalve twee katers dan. Dat was ook nog even het struikelblok om een pup aan te schaffen. Die twee katers.. Toen was het nog even de vraag, welk ras gaat het worden? We wilden een hond die sociaal was, gevoelig, lief voor (klein)kinderen en andere dieren in huis. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een Pronkrug. De Rhodesian Ridgeback is een prachtige hond die een streep op zijn rug heeft die tegen de haarrichting ingroeit, vandaar de naam Ridgeback.

Pronkrug

Aanpassingsvermogen

In het verleden hebben wij verschillende honden, dus ook verschillende rassen gehad. Zo was er een Duitse Herder, een groot formaat poedel en een vuilnisbakkenrasje. Wanneer je een Pronkrug gaat aanschaffen is het een pré dat je al weet hoe een hond zich gedraagt. Vooral de Ridgeback heeft een vaste hand nodig en een baasje wat niet over zich laat lopen. Wanneer dat het geval is dan heb je een gouden hond in huis, wat voor zijn baas door vuur en vlam gaat. Toch is deze hond sociaal in het gezin, want de poezen waren geen enkel probleem. Deze hond heeft snel last van kou, is een echte waakhond en is vriendelijk en joviaal toe naar kinderen.

Pronkrug

Beweging nodig

De Ridgeback is een echte hond waar je mee naar buiten moet. Zo ook onze pup Centho. We gaan elke dag een stuk met hem lopen. Wanneer het koud is en regent, geven we Centho een warm jasje aan. Kou is voor hem echt een reden om niet naar buiten te gaan. Wanneer deze hond volwassen is zijn we van plan om wat te gaan trainen. De Rhodesian Ridgeback is intelligent en leert snel. Wil je meer weten over dit hondenras, bezoek dan de website https://rhodesianridgeback.nl/