Hoe hoog moet een sleufsilo zijn?

Daar is een kort antwoord voor mogelijk, namelijk: sleufsilos tot 3,05 meter hoog met Kuil afdeksysteem zijn perfect. Door middel van zo’n sleufsilo kan je namelijk de kwaliteit van je ruwvoer optimaal waarborgen. Dit gebeurt dus met een sleufsilo afdeksysteem. Een afdeksysteem dat ervoor zorgt dat er geen regen en lucht bij het product kan komen. Hierdoor bescherm je het enorm goed en geniet je van een optimaal resultaat.

Om dit doen moet je inkuilen. En om inkuilen nog makkelijker te maken heb je een sleufsilo oprolsysteem nodig. Dit systeem wordt achter de trekker bevestigd en gebruikt om het kleed over het ruwvoer te trekken. Enorm handig dus zo’n systeem!

Naast dit rolsysteem is het kleed zelf ook enorm belangrijk. Je wilt dat het kleed zwaar en elastisch is en ongedierte buiten de deur houdt. Dieren zoals kraaien en muizen bijvoorbeeld. Door middel van verschillende technieken wordt het kleed enorm goed gespannen over het product. Hierdoor heb je een effectieve luchtdichte afdichting. Verder wordt regen goed afgevoerd en zorgt het geheel ervoor dat het ruwvoer droog blijft. En zoals je waarschijnlijk wel weet, dit is enorm belangrijk voor de kwaliteit van het ruwvoer. 

Het afdekkleed en het kuil afdeksysteem zorgt ervoor dat het gemakkelijk bedienbaar is. Dit zorgt ervoor dat het minder arbeidsintensief is. Dit betekent dus minder werk en meer rendement! Tijdswinst dus!