Plaaginsecten bestrijden met aaltjes

Wil je graag op een natuurlijke wijze plaaginsecten bestrijden omdat je geen gebruik wilt maken van chemische middelen? Dan is het gebruik van aaltjes een uitstekende manier. Aaltjes zijn hele kleine draadachtige bodemorganismen van ongeveer 0,5 millimeter groot. Microscopisch klein dus! Wij kunnen ze met het blote oog niet eens zien. Ze voeden zich met planten, bacteriën en schimmels. Deze aaltjes gebruiken insectenlarven om zich te voeden en voort te planten. In de bodem zijn ze op zoek naar insectenlarven, die ze binnen dringen en besmetten met een bacterie uit hun darmkanaal. De bacterie vermenigvuldigt zich en uiteindelijk zal de larve hier aan sterven. De aaltjes voeden zich weer met dezelfde bacterie en planten zich voort. Jouw insecten plaag kan dus door de aaltjes worden aangepakt, snel en zeer effectief.

Kies de juiste aaltjes voor jouw insectenprobleem 

Nu is het ene aaltje de andere niet en heb je voor uiteenlopende insecten plagen ook verschillende aaltjes. Zo heb je speciale aaltjes voor bijvoorbeeld varenrouwmuggen, ofwel het rouwvliegje. Zij leggen graag hun larven, tot wel 300 per volwassen rouwvliegje, in een vochtige rijke bodem en deze eten de wortels van je plant op. Je plant zal snel sterven als je niets aan dit probleem doet! Dat is natuurlijk enorm zonde van jouw geliefde kamerplant, of je gekoesterde gewassen. Het enige dat je hoeft te doen is aaltjes toevoegen aan de bodem van de plant en zij zoeken geheel zelfstandig hun weg naar de larven toe. 

Aaltjes online kopen

Omdat er diverse soorten aaltjes te koop zijn is het handig vooraf te weten welke je precies nodig hebt voor jouw probleem. Er zijn 4 veel voorkomende aaltjes te koop. Door je aaltjes online te kopen weet je altijd zeker dat je de juiste binnenkrijgt. Heb je in de tuin een probleem met naaktslakken, dan koop je exact de juiste aaltjes online! Ook teken en vlooien zijn te bestrijden met aaltjes, en je hoeft er zelf bijna niets voor te doen. Kies eenvoudig voor de juiste hoeveelheid aaltjes door te berekenen op hoeveel vierkante meter je ze nodig hebt. 

Emelten bestrijden 

Larven van oevervliegen, rupsen, fruitmotten, verschillende soorten kevers, emelten en nog veel meer andere larven bedreigen je planten. Emelten zijn de larven van langpootmuggen. Deze uitzonderlijk vraatzuchtige wezentjes vreten met z’n allen je gazon, oogst en planten kapot. Vooral jonge plantjes moeten het ontgelden. Gelukkig zijn aaltjes zijn gek op emelten! Je kunt ze dus super goed inzetten tegen de hongerige emelten. Wanneer je aaltjes koopt die emelten bestrijden zit je overigens ook meteen goed in de bestrijding tegen eikenprocessierupsen, teken en vlooien. Met de multi-inzetbare parasitaire biologische bestrijders van insectenlarven help je dus je planten, de natuur en jezelf! Dankjewel, moeder natuur!