Het bestrijden van mollen

Heeft u al tijden last van mollen in de tuin en heeft u nu eindelijk besloten om actie te ondernemen? U kunt er in ieder geval zeker van zijn dat u niet de enige met dit probleem bent. Overlast van mollen en ook ratten kennen we al eeuwen lang, vroeger waren er zelf speciale vakmannen die er in gespecialiseerd waren om mollen verjagen. Tegenwoordig zijn er echter andere middelen die u hiervoor kunt gebruiken.

Waarom mollen bestrijden?

De reden dat mensen last hebben van mollen in de tuin zijn de bekende molshopen. Dit wordt veroorzaak omdat de mollen en ratten hele gangen in uw tuin graven, bij een gazon of een weiland komen ze dan naar boven om lucht te creƫren. Molshopen zijn niet alleen een slecht aanzicht voor uw tuin, het is ook nog eens gevaarlijk omdat er overal gaten in de tuin ontstaan, onderneem daarom actie tegen molshopen!

Hoe moet je mollen verjagen?mol-komt-boven-molshoop-mollen-verjagen-mollen-weg

Wetenschappen, tuiniersders en gazon liefhebbers vragen het zich al jaren af, wat is nou de beste manier om die mollen uit de tuin te verjagen? Zoals al genoemd werd hier vroeger zelf speciaal iemand voor mollen vangen aangesteld. Tegenwoordig zijn er echter veel simpelere oplossingen. Zo kunt u een apparaat kopen dat schokken door middel van elektriciteit veroorzaakt. Ook zijn er vele verschillende trucs en vallen die u kunt toepassen om de mollen te vangen. De meeste manieren zijn echter niet diervriendelijk en de mooie beestjes willen we natuurlijk wil in leven houden.

De diervriendelijke oplossing

Naast de bovengenoemde oplossingen zijn er ook methodes die een stuk meer diervriendelijk zijn, het is helemaal niet nodig om de dieren te doden zoals u in dit artikel zal ontdekken. U kunt mollen verjagen met carbid, dit lijkt zeer wreed maar het carbid wordt hierbij niet gebruikt om vuur of een knal te veroorzaken zoals dat bij vuurwerk wel gebeurt. Carbid heeft ook een andere werking, als het in aanraking met vocht kan dan ontstaat er een chemische reactie waarbij ook een penetrante lucht vrijkomt. Door het verspreiden van Carbid in de molshopen zullen de beestjes niet dood gaan maar wel snel vertrekken!