De leukste weetjes over mieren

Mieren behoren tot de kleinere insecten. Ze zijn er in allerlei soorten en maten en ze zijn beresterk. Ze zijn enorm belangrijk voor ons ecosysteem, maar ze kunnen je ook veel overlast geven. Heb je overlast van mieren?  Dan kun je het beste deze ongediertebestrijding Hilversum bellen voor hulp. Mieren zijn fascinerende diertjes. Om die reden heeft MdB Ongediertebestrijding nu de leukste weetjes over mieren voor je op een rijtje gezet!

Bovenmenselijke krachten

Mieren hebben bovenmenselijke krachten. Ze zijn bijzonder sterk en ze kunnen 10 tot 50 keer hun eigen gewicht dragen. De hoeveelheid dat de mier kan dragen is afhankelijk van het soort. Zo kan de Aziatische wevermier bijvoorbeeld 100 keer zijn eigen gewicht dragen. 

Geen longen

Door het kleine formaat heeft de mier geen longen. Er is simpelweg gewoon geen ruimte voor een bijzonder ademhalingssysteem. Mieren ademen door zuurstof in hun syphonen. Deze zijn op hun beurt weer verbonden met een buizennetwerk dat de zuurstof naar andere delen in hun lichaam vervoert.

Geen oren

Mieren hebben naast geen longen, ook geen oren. Maar dat betekent niet dat de mieren niet kunnen horen. Mieren gebruiken namelijk de vibraties in de grond om toch te kunnen horen. Dit doen ze door een speciaal orgaan dat vlak onder de knieen zit. 

Boeren

Naast mensen zijn mieren de enige wezens op aarde die andere dieren houden. Dit maakt de mier een echte boer. Waar wij kippen en koeien houden, houden mieren bladluis. Mieren beschermen de bladluis tegen hun vijanden en bieden ze onderdak. Als tegenprestatie krijgt de mier een constante toevoer van honingdauw.