Mastín del Pirineo – Pyrenese Mastiff

Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff

De Mastín del Pirineo – Pyrenese Mastiff is een mooie hond die wel een consequente opvoeding nodig heeft. Begin je hier niet meteen van jongs af aan mee, dan loop je de kans dat deze hond op latere leeftijd niet te hanteren is. Voorkom daarom dit soort situaties en lees, voordat je tot aankoop overgaat, eerst goed wat deze hond precies nodig heeft. Online, op de website van Hondencentrum.com is een aparte link te vinden waarop geklikt kan worden. Hier kan je alles lezen over dit ras en hoe je het beste kunt trainen.

Mastín del Pirineo - Pyrenese Mastiff

Geen hondenras voor in de stad

De Mastín del Pirineo – Pyrenese Mastiff is geen ras om in een kleine ruimte te houden. Dit dier houdt van ruimte en zal het goed doen in een groot huis met een grote tuin. Is deze tuin niet aanwezig, dan moet er dagelijks flink gewandeld worden om zo de energie van deze hond kwijt te raken. 

Neem je een hond in huis dan begint de training al meteen. Vooral dit ras moet met sterke hand getraind worden. Jij als baasje moet het heft in handen nemen en niet andersom. Er wordt weleens gezegd dat wanneer je een hond niet traint dit in vergelijking staat met een hond mishandelen. Een harde vergelijking, maar helaas wel een feit. Zorg er daarom voor dat je meteen aan de slag gaat met het opvoeden van jouw pup. Dit geeft voor zowel de baas, maar zeker ook voor de hond veel plezier. Online, via Hondencentrum.com, kun je de dichtstbijzijnde hondenschool vinden.