Een blij huisdier met hypoallergeen hondenvoer van dierapotheker.nl

hypoallergeen hondenvoer van dierapotheker.nl

Sommige ziektes of aandoeningen van jouw huisdieren zijn een soort van onzichtbaar. Je hebt soms geen idee waar jouw dier last van heeft en of het kwalen of kwetsuren heeft. Toch kunnen bepaalde zaken die je niet ziet wel enorme invloed hebben op het gedrag van jouw huisdier. Zaken als allergieën kunnen jouw huisdier ernstig irriteren wat soms vervelend gedrag tot gevolg heeft, daarnaast is het natuurlijk gewoon heel vervelend voor het dier zelf. hypoallergeen hondenvoer van dierapotheker.nl kan dit soort zaken doen voorkomen. In de tekst hieronder lees je wat allergieën zijn en hoe ze voorkomen en herkend kunnen worden.

Lees dus snel verder wanneer je hier meer over wilt weten!

hypoallergeen hondenvoer van dierapotheker.nl

Wat is een allergie en hoe herken je een allergie?

Een allergie is eigenlijk een bepaalde over gevoeligheid die het lichaam heeft voor bepaalde stoffen. Bij mensen zie je vaak een allergie voor pollen, dit noemen we hooikoorts en dit uit zich vaak in verkoudheid en oogklachten. Echter bestaan allergieën in vele soorten en maten: zo kan enkel een kruisbesmetting van bijvoorbeeld pinda’s al fataal zijn als de allergie heftig is. Bij dieren is het eigenlijk precies hetzelfde: dieren kunnen allergisch zijn voor heel veel zaken.

Vaak hoor je dat dieren allergisch zijn voor bepaalde voedingsstoffen, dit kan zich uiten in jeuk en daarmee kale plekken door het krabben bij het dier. Als je dit ziet is het slim om een dierenarts te raadplegen. Deze kan dan kijken wat het dier precies heeft en of de klachten veroorzaakt worden door een allergie.