Wat kun je doen om ongedierte te voorkomen?

Ongediertebestrijding

In de zomer hebben veel mensen last van ongedierte. Alles bloeit dan op, de planten, de bomen en de dieren. Ook het ongedierte leeft weer helemaal op. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je voorkomt dat er ongedierte in je huis komt. Lees in deze blog over de vijf manieren om ongedierte te voorkomen. 

Kwaad al geschied? Schakel ongediertebestrijding in.

Heb je last van ongedierte? Het is dan aan te raden om een ongediertebestrijder in te schakelen. Moet er een wespennest verwijderd worden in Zwolle? Neem dan contact op met Stefan Steenhuis.

Houd je huis goed schoon

Het is sowieso belangrijk om je huis schoon te houden. Het is fijner voor jezelf om in een schoon huis te wonen. Als je in een schoon huis woont, dan voorkom je dat ongedierte er zich nestelt. Vergeet niet de donkere hoekjes in je huis. Dit zijn ideale plekken om te nestelen voor muizen. Donkere hoeken zijn een favoriete plek voor wespen. Het is dus aan te raden om tijdens de grote voorjaarsschoonmaak je hele huis extra goed schoon te maken. Maak je huis ongedierte proof. 

Afwassen maar!

Er zijn huizen waar de afwas soms dagen blijft staan. Het ziet er heel onverzorgd uit. Hoe meer de afwas zich opstapelt, hoe minder zin mensen hebben om het op te ruimen. Het is beter om na het eten gelijk te gaan afwassen en niet eerst op de bank neer te ploffen. Maar hier een gewoonte van. Doe je dit niet? Laat je de afwas staan? Dan zou het best wel eens kunnen dat je last gaat krijgen van ongedierte. 

Naden en kieren

Het is belangrijk om te zorgen dat ongedierte zo min mogelijk van binnen naar buiten naar komen. Hoe zorg je daarvoor? Door naden en kieren goed dicht te maken, zorg ervoor dat je voorkomt dat ongedierte hierdoor naar binnen kan komen.

Ruim afval op

Het is niet slim om afval te laten slingeren. Het is bijvoorbeeld niet handig om een banaan weg te laten rotten op een donkere plek. Er komt dan geheid ongedierte op af. Bekijk de website van Stefan Steenhuis voor meer informatie over ongediertebestrijding.